14 jul. 2008

International Visitor Leadership Program

Dat is toch wel héél toevallig: van alle staatshoofden en regeringsleiders ter wereld die thans aan de macht zijn, hebben er 48 bij elkaar op school gezeten!

Menigeen zal zich er wel eens over verbaasd hebben dat sommige mensen helemaal vanuit het niets een bliksemcarrière maken in de politiek. Balkenende is een fraai voorbeeld. Karzai ook. En anders wel Barak Obama.
Nu wil het geval dat Balkenende in 1985 een opleiding heeft gevolgd bij een Amerikaans instituut genaamd International Visitors Leadership Program. Hij was daar een jaargenoot van Sarkozy. Ach, zult u zeggen, het is toch zeker zijn goed recht om een cursus in Amerika te volgen? Maar het geval wil dat maar liefst 48 staatshoofden en regeringsleiders die nu aan de macht zijn deze cursus hebben gevolgd. Dat is wel een astronomisch hoog slagingspercentage, als ik zo vrij mag zijn. Zie deze link voor een overzicht van de luitjes die met goed gevolg een IVLP cursus hebben voltooid, en die nu premier, president of staatshoofd zijn.

Belgium

Guy Verhofstadt

Prime Minister

(1983)http://exchanges.state.gov/education/ivp/alumni.htm
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6315

Geen opmerkingen: