15 mrt. 2009

Het vrije internet wordt aangevallen in Frankrijk

ENGLISH: see link below

Vandaag stemt het Franse parlement over een wetsvoorstel dat het einde van het vrije internet in Frankrijk zal betekenen. Het wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat iedereen die illegale bestanden download in Frankrijk het risico loopt om een jaar lang van het internet te worden afgesloten. Bij goedkeuring van dit wetsvoorstel zal Frankrijk de strengste internetregulering ter wereld hebben.
Volgens het wetsvoorstel krijgt iemand die illegale bestanden download eerst een waarschuwing per email, de tweede keer een aangetekende brief en wordt deze bij een derde overtreding een jaar lang afgesloten van het Internet. Het internetverkeer zal constant in de gaten gehouden worden door een nog op te richten instantie. Men verwacht dat deze Big Brother instantie dagelijks tienduizend waarschuwingen zal versturen. Deze nieuwe aanpak wordt mogelijk gemaakt door de Franse overheid, internetaanbieders en de muziek/platenindustrie.
Om te voorkomen dat overtreders van deze wet uitwijken naar publieke wifi-toegangspunten, zullen deze alleen nog maar toegang mogen bieden tot sites die op een 'whitelist' staan. Privé-toegangspunten zullen verplicht beveiligd moeten zijn. De eigenaar van privé-toegangspunten wordt dan aansprakelijk voor gebruik door derden, zo meldt Ars Technica.

http://www.wacholland.org/nl/content/het-vrije-internet-wordt-aangevallen-frankrijk
ENGLISH: http://arstechnica.com/tech-policy/news/2009/03/french-anti-p2p-law-toughest-in-the-world.ars

Geen opmerkingen: